عوامل ایجاد لوسمی حاد لنفوسیتی و علایم آن

لوسمی حاد لنفوسیتی یا ALL، یک نوع سرطان خون و مغز استخوان (بافتی اسفنجی در داخل استخوان هایی که در آنجا گلبول های خونی تولید می شوند)، است. کلمه "حاد" در لوسمی حاد لنفوسیتی حاکی از این واقعیت است که بیماری به سرعت در حال پیشرفت است و بعوض گلبول های خونی بالغ، سلول های خونی نابالغ ایجاد می گردد.کلمه "لنفوسيت" در لوسمی حاد لنفوسیتی، به گلبول های سفید خونی اطلاق می شود که تحت عنوان لنفوسیت شناخته می شوند و بیماری ALL همه آن ها را تحت تاثیر قرار می دهد.

بیماری لوسمی لنفوسیتی حاد، تحت عنوان لوسمی حاد لنفوبلاستیک نیز شناخته می شود. لوسمی لنفوسیت حاد شایع ترین نوع سرطان در کودکان است و خوشبختانه اقدامات درمانی ، منجر به احتمال بالایی برای درمان افراد مبتلا به این بیماری می شوند. لوسمی حاد لنفوسیتی همچنین در بزرگسالان نیز می تواند اتفاق بیفتد، ولی در این حالت احتمال موفقیت در درمان بسیار کاهش می یابد.

 

توضیحع

علائم علائم و نشانه های لوسمی حاد لنفوسیتی ممکن است شامل موارد زیر باشد:

• خونریزی از لثه ها

• درد استخوان

• تب

• عفونت های مکرر

• خونریزی های مکرر و یا شدید از بینی

• وجود نواحی متورم ناشی از تورم غدد لنفاوی در داخل و اطراف گردن، زیر بغل، شکم و یا کشاله ران

• پوست رنگ پریده

• تنگی نفس

• ضعف، خستگی یا کاهش کلی انرژی

چه زمانی بایستی به پزشک مراجعه کرد؟

اگر متوجه هرکدام ازعلائم و نشانه های هشداردهنده فوق الذکر در خودتان یا فرزندتان شدید، بایستی در اسرع وقت به پزشک مراجعه نمایید. بسیاری از علائم و نشانه های لوسمی حاد لنفوسیتی شبیه به بیماری آنفلوآنزا هستند. با این حال، علائم و نشانه های آنفولانزا در نهایت بهبود می یابند. اگر نشانه ها و علائم ظاهر شده در زمان مورد انتظار برطرف نشدند، به پزشک مراجعه نمایید. 

 

توضیحع

علل

لوسمی حاد لنفوسیتی هنگامی رخ می دهد که یک سلول مغز استخوان دچار اشتباهاتی در تکثیر DNA ی خودش شود. این خطاها به سلول، جهت رشد و تکثیر بلا انتزاع دستور می دهد. در حالی که تکثیر یک سلول سالم به طور معمول پس از مدتی متوقف گردیده و در نهایت می میرد.

وقتی این اتفاق می افتد، تولید سلول های خونی به شکل غیر طبیعی انجام می شود. مغز استخوان سلولهای نابالغ را تولید می کند که لنفوبلاست نامیده می شوند و در نهایت بیماری لوسمی گلبول های سفید خونی را ایجاد می کنند. این سلول های غیرطبیعی قادر به انجام عملکرد طبیعی خود نبوده و انبوهی از آنان در جریان خون وارد می شوند. روشن نیست که چه نوع جهش هایی در DNA می توانند منجر به لوسمی لنفوسیتی حاد شوند. اما پزشکان دریافته اند که بیشتر موارد لوسمی حاد لنفوسیتی به ارث نمی رسد. عوامل خطر عواملي كه ممكن است خطر ابتلا به لوسمي لنفوسيتي حاد را افزايش دهند عبارتند از:

درمان سرطان قبلی. کودکان و بزرگسالانی که سابقه استفاده از شیمی درمانی و پرتودرمانی برای درمان انواع دیگری از سرطان ها را داشته اند، ممکن است در آنها خطر ابتلا به لوسمی حاد لنفوسیتی افزایش یابد.

قرار گرفتن در معرض اشعه. افرادی که در معرض سطوح بسیار بالایی از تابش اشعه قرار گرفته اند، مانند بازماندگان انفجارات راکتورهای هسته ای، خطر ابتلا به لوسمی حاد لنفوسیتی در آنها افزایش می یابد.

اختلالات ژنتیکی. برخی اختلالات ژنتیکی مانند سندرم داون ، با افزایش خطر ابتلا به لوسمی لنفوسیتی حاد همراه هستند.

داشتن یک برادر یا خواهر با ALL. افرادی که یک خواهر و یا برادر دارند از جمله افراد دوقلو که به لوسمی حاد لنفوسیتی مبتلا هستند، احتمال بالاتری برای ابتلا به ALL دارند.

 

توضیحع

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
افزودن نظر
  • هیچ نظری یافت نشد.
قدرت گرفته از کومنتو فارسی جوملا نال

مطالب مشابه

هتل آدم و حوا آنتالیا

تور کیش 3 شب و 4 روز

تور استانبول 2 شب و 3 روز ویژه شهریور 94

هتل و اسپای کلارک گرینز - ایرپورت ریزورت هند

دریافت تورهای لحظه آخری و نرخ ویژه از طریق تلگرام

مرکز خرید ان گی آن سیتی مالزی سنگاپور