رزماری و یک دنیا خاصیت

رزماری یا اکلیل کوهی (نام علمی: Rosmarinus officinalis) گیاهی است چند ساله و بوته ای که از تیره نعناعیان می باشد. دارای خواص بی شماردارویی و آرایشی بهداشتی می باشد در ادامه به رزماری می پردازیم.

رزماری چیست؟

رزماری یک گیاه همیشه سبز معطر می باشد که دارای خواص سلامتی بخش و معطری بوده، این گیاه بومی مدیترانه می باشد .رزماری یکی از اعضای خانواده Lamiaceae نعناع است که همراه با بسیاری از گیاهان مانند پونه، آویشن، ریحان و اسطوخودوس وجود دارد. رزماری نه تنها در آشپزی به عنوان ادویه و طعم دهنده استفاده می شود، بلکه منبع خوبی از آهن، کلسیم و ویتامین B-6 می باشد. این گیاه هم به صورت خشک و حالت پودری و هم به صورت عصاره ای مورد استفاده قرار می گیرد. رزماری از زمان های قدیم برای خواص دارویی و سلامتی بخش خود در میان مردمان گذشته بسیار مورد توجه بوده است. رزماری در طب سنتی به عنوان دارویی جهت کاهش دردهای عضلانی، بهبود حافظه، تقویت سیستم ایمنی، کمک به گردش خون و تقویت موها استفاده می شده است.

 

رزماری و یک دنیا خاصیت

فواید رزماری

رزماری غنی از انواع روغن های ضروری می باشد که این روغن ها دارای خواص آنتی سپتیک(ضد عفونی کنندگی) و آنتی اکسیدانی می باشند. رزماری دارای خواص سلامت بخشی بسیاری می باشد که در زیر به پاره ای از آنها اشاره می گردد:

١- کمک به درمان سوء هاضمه رزماری قابلیت استفاده به عنوان داروی رفع سوء هاضمه را دارد.البته هنوز شواهد علمی دال بر اینکه رزماری در این خصوص اثر معنی دار دارد در دسترس نمی باشد.ولی می توان در این رابطه تحقیقات بیشتری نمود.

٢-افزایش حافظه و تمرکز بر اساس تحقیقات به عمل آمده رزماری قادر است عملکرد حافظه و مغز را بهبود دهد.

٣-حفاظت از سیستم عصبی رزماری می تواند از مغز در برابر رادیکال های آزاد حفاظت نماید. مسئول حفاظت مغز در این خصوص ماده به نام اسید کارنوزیک می باشد که از جمله ترکیبات ماده موثره گیاه رزماری می باشد. آزمایشات انجام شده در مورد موش های صحرایی نشان می دهند که رزماری ممکن است سبب بهبود بیماران سکته مغزی شود.

٤-جلوگیری از پیری مغز مطالعاتی در خصوص موثر بودن رزماری در مورد بیماری آلزایمر انجام گرفته است و پیش بینی شده است که این گیاه احتمالا می تواند روند پیری مغز را به تاخیر اندازد.

 

رزماری و یک دنیا خاصیت

٥-کاهنده سرطان مطالعات بسیاری در خصوص رزماری به عنوان عامل کاهنده سرطان و مهار تومورها انجام گرفته است و نشان می دعند که اضافه کردن رزماری در رژیم غذایی می تواند در به تاخیر انداختن سرطان موثر باشد.

٦-افزایش ایمنی بدن رزماری با داشتن ترکیباتی از جمله اسید رزمارینیک، اسید کافئیک، اسید بوتولیک و کارنوسول باعث تقویت خط دفاعی بدن می گردد و خطر بروز بیماری های مختلف را در انسان کمتر می کند.

٧-خواص ضد باکتریایی رزماری با داشتن ترکیبات موثر دارای خاصیت ضد باکتریایی و ضد عفونی کنندگی می باشد. از جمله این خواص می توان به اثرات در مورد هلیکوباکتر پیلوری و استاف اشاره نمود که عامل بسیاری از زخم ها و عفونت های گوارشی می باشد.

٨-حفاظت از پوست رزماری اثر قابل توجهی در به تاخیر انداختن پیری پوست دارد و باعث می شود که پوست درخشان و شفاف گردد. در اینجا ذکر یک نکته اهمیت دارد و آن اینکه روغن اسانس رزماری بهتر است با احتیاط مصرف گردد چرا که ممکن است سبب بروز آلرژی گردد.

عوارض رزماری

درست است که رزماری گیاهی سودمند می باشد ولی استفاده بی رویه یا در صورت استفاده توسط برخی اشخاص ممکن است شخص دچار عوارض جانبی شود، از جمله عوارض جانبی گیاه رزماری می توان به استفراغ، ادم ریوی(جمع شدن مایع در ریه ها) و در مورد زنان باردار سقط جنین اشاره نمود.

تداخلات دارویی

اگر شما در حال مصرف دارویی خاص هستید در هنگام مصرف رزماری بهتر است با پزشک خود مشورت داشته باشید چون ممکن است رزماری با داروهای شما تداخل دارویی داشته باشد. از جمله داروهایی که ممکن است با رزماری ایجاد عوارض جانبی داشته باشند: داروهای ضد انعقاد، داروها برای درمان فشار خون بالا، دیورتیک ها، لیتیم می باشند.

رزماری و یک دنیا خاصیت

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

مطالب مشابه

هتل آدم و حوا آنتالیا

تور کیش 3 شب و 4 روز

تور استانبول 2 شب و 3 روز ویژه شهریور 94

هتل و اسپای کلارک گرینز - ایرپورت ریزورت هند

دریافت تورهای لحظه آخری و نرخ ویژه از طریق تلگرام

بازار پردیس یک کیش

افزودن نظر
  • هیچ نظری یافت نشد.
قدرت گرفته از کومنتو فارسی جوملا نال