نقدی بر کتاب انسان در جست و جوی معنا

ویکتور فرانکل یک روان پزشک فرویدی و یهودی در آلمان بود که با شروع جنگ دوم جهانی به اردوگاه آشوویتس می افتد. او در آن جا می بیند که دوستانش در کسری از ثانیه در کوره های آدم سوزی به خاکستر بدل می شوند، انسان ها از هویت خود خالی می شوند به اعداد بدل می شوند، افرادی که امید خود را از دست می دهند دست به خودکشی می زنند، کسانی مانند خودش به خوی حیوانی سوق داده می شوند و افراد بسیار خوب را می کشند و هر کس منتظر مرگ بقیه می ماند تا از کفش، لباس یا جوراب او استفاده کند. ویکتور فرانکل در کتاب انسان در جست و جوی معنا به خوبی می گوید که چگونه انسان ها در شرایط سخت زنده می مانند و بدون لباس و غذا حتی دچار سرماخوردگی می شوند: آری انسان به هر شرایطی عادت می کند، اما نپرسید چگونه.

نقدی بر کتاب انسان در جست و جوی معنا

کتاب انسان در جست و جوی معنا در دو بخش به نگارش درآمده است. بخش اول روایت ویکتور فرانکل از سال هایی است که با مشقت زیاد در آشوویتس سر می کند و بخش دوم نتیجه ی پژوهش ها و تفکراتی که او پس از آن سال های زندان به آن رسیده است. در بخش اول اتفاقات بسیار تکان دهنده ای رخ می دهد. تصور مایی که در خانه نشسته ایم و در شرایط بد هم زندگی کنیم نمی تواند از شرایط آن زندانیان درست باشد. شکنجه، تحقیر، مشاهده ی متوالی مرگ، مشاهده ی متوالی خودکشی، تبدیل شدن انسان ها به گرگ هایی که همدیگر را می درند و... فرانکل به خوبی می گوید انسان های خوب ما مردند و مایی که ماندیم می دانیم چه شد که آن ها کشته شدند. فرانکل شرم خود را که یک استاد روانپزشکی است از بلایی که آشوویتس بر سر خودش آورده پشت همین جمله پنهان می کند و به زبان بی زبانی می گوید که ما برای زنده ماندن حاضر شدیم دوستانمان را بکشیم یا این که به کشتن دهیم.

نقدی بر کتاب انسان در جست و جوی معنا

فرانکل از تاثیر امید بر زنده ماندن انسان ها در آن جا می گوید. خاطره ای نقل می کند از کسی که در پایان ماهی انتظار پایان جنگ داشت و چون در روز موعود جنگ پایان نیافت، به سرعت پیر و تکیده شد و جانش را از دست داد. بخشی از خاطرات فرانکل به کسانی تعلق دارد که خودکشی کردند و او به خوبی حالات آن ها تا پیش از بریدن از زندگی و دست به خودکشی زدن را تصویر می کند. در قسمت دوم فرانکل نظریه ی روانی خود که مبتنی بر معنای زندگی است را شرح می دهد. او ادعا می کند راز زندگی کردن در شرایط سخت، داشتن معنی ای در زندگی است. خود او به خاطر این هدف در زندان دوام می آورد که روزی خاطرات و تاملاتش را در کتابی به چاپ برساند. در جایی از کتاب می گوید همیشه به کسانی که افسرده هستند و صحبت از خودکشی می کنند بگوید به چه علت تاکنون دست به خودکشی نزده اند تا معنای زندگی ایشان را بفهمید و بعد از آن این معنا را برایشان بزرگ و مهم جلوه دهید تا از شر افسردگی و تفکرات خودکشی راحت شوند.

نقدی بر کتاب انسان در جست و جوی معنا

فرانکل یکی از پیروان فروید بود که توانست برای خود مکتبی نوین به نام معنا درمانی پایه گذاری کند. او که مکتبش مبتنی بر تجربیاتی است که در آشوویتس به دست آورده کتب پزشک و روح، انسان در جست و جوی معنا، فریاد ناشنیده برای معنا و انسان در جست و جوی معنای غایی را از خود به جای گذاشته است. از کتاب انسان در جست و جوی معنا ترجمه های متعددی وجود دارد و تنها یکی از آن ها بیش از 50 بار تجدید چاپ شده و نشان دهنده ی اهمیت این کتاب است. این کتاب نه تنها از بعد روانی که از بعد تاریخ سیاسی جنگ دوم جهانی ارزشمند و در خور مطالعه است.

نقدی بر کتاب انسان در جست و جوی معنا

اطلاعات کتاب:

نام کتاب: انسان در جست وجوی معنا

نویسنده: ویکتور فرانکل

مترجم: امیر لاهوتی

تعداد صفحات: 225

قیمت: 16000 تومان

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
افزودن نظر
  • هیچ نظری یافت نشد.
قدرت گرفته از کومنتو فارسی جوملا نال

مطالب مشابه

هتل آدم و حوا آنتالیا

تور کیش 3 شب و 4 روز

تور استانبول 2 شب و 3 روز ویژه شهریور 94

هتل و اسپای کلارک گرینز - ایرپورت ریزورت هند

دریافت تورهای لحظه آخری و نرخ ویژه از طریق تلگرام

آب و هوای مالزی