نقد فیلم mother
نقد فیلم mother
اطلاعات فیلم:
نام فیلم: مادر
کارگردان: دارن آرنوفسکی
نویسنده: دارن آرنوفسکی
بازیگران: خاویر باردم، جنیفر لارنس، میشل فایفر، دامنل گلیسون، اد هریس
مادر آخرین ساخته ی آرنوفسکی فیلمی بر مبنای تاریخ بشر از روی کتاب مقدس است. ابتدا یک زن و شوهر تصویر می شوند که زندگی آرامی دارند. مرد نویسنده است و زن خانه دار. به مرور اتفاقاتی می افتد که در ابتدا تصور می شود این اتفاقات وقایع عادی زندگی هر فردی هستند. اما نویسنده به خودش مردی را جذب می کند، آن مرد همراه با همسرش می شود، فرزندانشان به آن جا می آیند و قتلی رخ می دهد. اما جریان فیلم از این ماجرا بسیار سمبلیک تر است. در این فیلم مرد سمبل خدای آفریننده و زن سمبل مادر طبیعت است. نقش های این فیلم عبارتند از آدم، حوا، هابیل، قابیل، قوم آدم و حوا، یک دین، طرفداران دین، نابودگران دینی که بر ضد خدا و مادر طبیعت شورش می کنند، مسیح، عذاب، زایشی جدید و عشق. دارن آرنوفسکی در یک درام دو ساعته تاریخ بشر از هدایت ها، خیزش ها، جنگ ها، عذاب ها، دوران مدرن، کافر کیشی و... را بر روی پرده می آورد و روایتی نفس گیر دارد از آن چه خدا و انسان بر سر مادر طبیعت می آورند.
البته نباید این فیلم را تنها یک فیلم سمبلیک از رویدادهای گذشته شمرد (که حتی همین هم برای خوب بودن و هنرمندانه بودنش کافی است) بلکه نکته ای فلسفی در درون آن نهفته است. در جدال خاموش خدا و مادر طبیعت کدام یک حق دارد؟ دارن ارنوفسکی به زیبایی خدا و مادر طبیعت را برابر هم می گذارد و جدال خاموششان را به تصویر می کشد. آرنوفسکی از تمام نمادهای تاریخ که مربوط به این جدال خاموش است استفاده می کند تا ما را برابر این پرسش بزرگ قرار دهد که آیا وجود انسان بر زمین به خواست خدا و قربانی کردن مادر طبیعت به پای او درست بود؟ همچنین عشق در این فیلم جایگاه عظیمی دارد. مدت طولانی ای می شود درباره ی نقش عشق و این که چرا با همین یک عنصر تمام فجایع قابل تحمل هستند صحبت کرد. اما نباید از یاد برد که عشق می ماند اما زنگار اشتباهات انسان هم اثر خود را می گذارد.
از نکات بسیار مثبت این فیلم باید به فیلم نامه ی آن اشاره کرد. این فیلم که 7000 سال تاریخ را با خود دارد کار سختی در پیش گرفت و البته موفق هم شد. همچنین بازی جنیفر لارنس که چهره ای معصوم در قالب مادر طبیعت به نمایش گذاشت و خاویر باردم که چهره ای مقتدر در قالب خدا داشت از دیگر نکات مثبت فیلم است. این فیلم در جوایز تنها برنده ی جایزه ی منتقدان نیومکزیکو شده است. اما تا کنون که یک سال از بر روی پرده رفتنش می گذرد، جایزه ی پر اهمیت دیگری برنده نشده است.
- توضیحات
- بازدید: 972
نظرات
- هیچ نظری یافت نشد.
نظر خود را اضافه نمایید
ارسال نظر به عنوان مهمان