× اين سربرگ اختياري انجمن براي صندوق پيشنهادات و انتقادات است.

چطور ویزای کانادا گرفتم

بیشتر
1 هفته 6 روز قبل #4152 توسط mkheiry
مراکز ویزای کانادا در ترکیه (استانبول و آنکارا) مراجعین زیادی دارند و سیستم مراجعه برای انگشت نگاری رو تغییر دادند. برای مراجعه به این دو مرکز و انگشت نگاری باید به صفحه مرکز ویزای کانادا در ترکیه برید و وقت بگیرید. تلفنی هم میتونید وقت بگیرید. مرکز اعلام کرده اگر بدون وقت گرفتن به مرکز مراجعه کنید معطل میشید یا ممکنه اون روز اصلا به شما سرویسی ارائه نشه.

کشور کانادا هم جزو اون کشورهایی هست که به سخت ویزا دادن بین ایرانی ها معروف شده. نبودن سفارت کانادا در تهران هم به این سختی اضافه شده و باعث شده این تصور پیش بیاد که گرفتن ویزای کانادا بدون مراجعه به آژانس های مسافرتی معروف و سپردن همه کار به اون ها، غیر ممکنه.

راستش من خودم قبل از اینکه مراحل ویزا رو شروع کنم برای اینکه کمی اوضاع دستم بیاد به یکی از همین آژانس های معروف زنگ زدم تا اطلاعات بگیرم. اولین سوالی که آژانس مسافرتی ازم پرسید این بود که دعوتنامه من از طرف یک دوست کانادایی هست یا بستگانی در کانادا دارم که برام دعوتنامه بفرستند؟ وقتی پاسخ دادم که دعوتنامه ای ندارم و میخوام ویزای توریستی کانادا رو بگیرم، خانمی که پشت خط بود شاکی شد که آقا کانادا که ویزای توریستی نمیده! وقت خودت و ما رو تلف نکن. بعدش هم بدون اینکه منتظر جوابی از طرف من باشه گوشی رو قطع کرد.

دو روز بعد از این مکالمه مراحل ویزای کانادا رو شروع کردم و کمتر از دو ماه بعد ویزای ۴ ساله کانادا (طولانی ترین ویزایی که تا به حال گرفتم) توی پاسپورتم جا خوش کرده بود. مراحل درخواست و اقدام برای ویزای کانادا به مراحل ویزای استرالیا شباهت داشت ولی به اون سادگی نبود. توی این مطلب سعی می کنم قدم به قدم مراحل ویزای کانادا رو برای شما بنویسم.
مراحل درخواست ویزای کانادا
صفحه ای که باهاش سر و کار خواهید داشت وبسایت اداره مهاجرت کانادا هست.

اطلاعات زیادی توی وبسایت هست و برای مهاجرت به کانادا هم به همین وبسایت باید مراجعه کرد. ویزایی که برای بازدید توریستی و دیدار بستگان و آشنایان در کانادا هست اسمش رو گذاشتند ویزای موقت اقامت/دیدار Temporary resident / visitor visa . با این ویزا حداکثر ۱۸۰ روز متوالی میشه در کانادا اقامت داشت و برای زمان بیشتر باید نوع دیگری از ویزا رو انتخاب کنید.

سنجاب های دوست داشتنی همه جای تورنتو هستند.
سنجاب های دوست داشتنی همه جای تورنتو هستند.
اگر توی وبسایت اداره مهاجرت کانادا گم شدید میتونید مستقیم برید اینجا، گزینه آبی رنگ Continue to GCKey رو کلیک کنید و در صفحه ای که باز میشه یک اکانت برای خودتون بسازید. حتما حواستون به سوال های امنیتی باشه چون در هر بار ورود به اکانتتون یکی از این سوالات رو میپرسه، پس با دقت جوابی بنویسید که یادتون بمونه.

داون تاون تورنتو
داون تاون تورنتو
وارد اکانت که شدید برای ویزیتور ویزا Visitor Visa اپلای کنید. ابتدا یک سری سوال از شما میپرسه که تشخیص بده اصلا شما نیاز به ویزا دارید یا نه که خوب مسلما جوابش برای ما ایرانی ها مثبت هست .

تعداد سوالات حدود ۱۵ تاست و هر موقع خواستید میتونید نتایج رو ذخیره کنید، از اکانتتون خارج بشید و بعدا دوباره برگردید و ادامه سوالات رو جواب بدید.

مرحله بعد آپلود کردن مدارک لازم برای ویزا هست. برای هر قسمت فقط یک فایل و با حجم حداکثر ۴ مگابایت میتونید آپلود کنید. مثلا اسکن صفحه های پاسپورتتون همه باید توی یک فایل باشه نه اینکه هر صفحه یک فایل جدا. فرمت های .doc و .docx و .pdf و .jpg و .tiff و .png قابل قبول هست.

مدارکی که باید آپلود کنید شامل موارد زیر هست:

فرم اقامت موقت/ویزای دیدار کانادا که باید از اکانت خودتون دانلود کنید.
تاریخچه سفر: اسکن کلیه پاسپورت های قبلی و ویزاها و مهرهای ورود و خروج و اقامت ها در ده سال گذشته. اگر به جایی سفر کردید و مدرکی ازش ندارید، کارت پرواز هم میتونید اسکن کنید.
صفحه اول پاسپورت فعلی بعلاوه اسکن کلیه صفحات این پاسپورت که اطلاعاتی از سفر شما داره.
اطلاعات مالی: هر مدرکی مبنی بر توانایی مالی شما شامل گواهی تمکن مالی، گردش حساب، فیش حقوقی، سند ملکی و سایر مدارک توی این قسمت باید آپلود بشه.
عکس دیجیتال به ابعاد ۳۵×۴۵ میلیمتر و سایر مشخصاتی که توی اکانت بهتون گفته میشه.
هدف سفر و سایر موارد: رزرو بلیط هواپیما، رزرو هتل، برنامه سفر و سایر مواردی از این قبیل رو اینجا آپلود کنید.
فرم مشخصات اعضای خانواده: از اسمش معلومه و باید مشخصات بستگان (بدون در نظر گرفتن اینکه با شما سفر می کنند یا نه) روداخلش بنویسید.
فرم مشخصات فردی: این فرم اختیاری هست ولی توصیه می کنم پرش کنید. چند تا سوال در مورد شما پرسیده میشه و ازتون میخواد کشورهایی که در ۵ سال گذشته سفر کردید بعلاوه تاریخ ورود و خروج هر کشور رو بنویسید.
نامه توضیحات Letter of Explanation: این نامه هم اختیاری هست. اگر توضیحی راجع به سفرتون هست که در قسمت های قبلی ذکر نشده این قسمت جای خوبیه که در موردش بنویسید و بتونید نشون بدید قصد برگشتن به کشورتون رو دارید.
اگر دعوتنامه از کانادا دارید میتونید توی قسمت ۶ بزاریدش که دیگه نیازی به رزرو هتل نباشه و یا حتی دوباره توی قسمت ۹ تکرارش کنید.

دعوتنامه یک نامه ساده هست که دوست یا فامیل شما در کانادا خطاب به اداره مهاجرت کانادا مینویسه و شامل مشخصات خودش و شما میشه. این نامه نیازی نیست رسمی باشه مگر اینکه بعدا اداره مهاجرت کانادا از شما بخواد این نامه در یک دفتر اسناد رسمی ثبت بشه. همه چیز در مورد دعوتنامه برای سفر به کانادا رو میتونید اینجا بخونید.

مدارک فارسی باید به انگلیسی ترجمه بشه و اصل و ترجمه هر دو آپلود بشند. ترجمه توسط دارالترجمه رسمی کافیه مگر اینکه بعدا اداره مهاجرت کانادا تقاضای بیشتری داشته باشه و مهرهای دادگستری و وزارت امورخارجه رو هم بخواد.

بعد از آپلود کردن همه مدارک نوبت پرداخت هزینه ویزا هست تا درخواست ویزای شما به طور رسمی به جریان بیافته. هزینه ثبت نام ویزای کانادا ۱۰۰ دلار کانادا و هزینه انگشت نگاری ۸۵ دلار کانادا هست. این ۱۸۵ دلار کانادا رو باید بصورت آنلاین و توسط کارت های ویزا یا مستر پرداخت کنید.

دو روز بعد از ثبت نام نهایی برای ویزا، برای من نامه ای اومد که باید به یکی از مراکز ویزای کانادا یا VAC (Visa Application Center) مراجعه کنم. این VAC ها با سفارت کانادا تفاوت دارند و لزوما توی همه کشورها نیستند. مثلا من قصد داشتم زمانی که هلند بودم واسه انگشت نگاری اقدام کنم ولی هیچ VAC ی توی هلند نبود و مجبور شدم برم دوسلدورف برای انجام انگشت نگاری. از زمان دریافت نامه ۳۰ روز برای مراجعه به VAC فرصت دارید. نیازی به گرفتن نوبت نیست و فقط باید در ساعت اداری مراجعه کنید. انگشت نگاری و عکسبرداری از چهره انجام میشه و هیچ مصاحبه ای در کار نیست. کلا ۱۵ دقیقه طول کشید. لیست کلیه VAC ها رو میتونید اینجا ببینید.

۴۰ روز بعد از انگشت نگاری پیامی دریافت کردم که اداره مهاجرت کانادا نیاز به اصل پاسپورت من داره، به قول آژانسی ها پاسپورت رکوئست Passport Request شدم. این پیام یعنی اینکه به احتمال بسیار زیاد با ویزا موافقت شده و شما ۳۰ روز فرصت دارید پاسپورت رو به یکی از این VAC ها تحویل بدید.

نزدیکترین VAC ها به ایران، استانبول، آنکارا و باکو هستند که هزینه رفت و آمد و اقامت حداقل ۵۰۰ هزارتومان میشد. این قسمت آخر دریافت ویزا Visa pick up رو سپردم به آژانسی که با هزینه ۲۷۰ هزار تومان این کار رو انجام داد و کمتر از یک هفته پاسپورت و ویزای ۴ ساله کانادا رو در تهران تحویلم داد.

لطفاً ورود یا ايجاد حساب كاربری برای پیوستن به بحث.

زمان ایجاد صفحه: 0.304 ثانیه
قدرت گرفته از كيوننا