مقبره دانیال نبی، آرامگاه پیامبری از دیار شوش!
سفر به دیار پیامبری که از سرزمین پارس مبعوث شد!
شهر شوش در استان خوزستان واقع شده و یکی از قدیمیترین شهرهای جهان به شمار می رود. قدمت این شهر به 4000 سال قبل از میلاد مسیح باز میگردد. بعد از سقوط سلسله هخامنشی در سال ۳۳۲ قبل از میلاد، رونق شهر از بین رفت و تبدیل به روستایی کوچک شد. در این مطلب قصد داریم شما را با یکی از مکان های دیدنی شهر یعنی آرامگاه دانیال نبی آشنا کنیم؛ تا آخر این مطلب با ما همراه باشید.
دانیال نبی که بود؟
دانیال نبی از نوادگان پسر چهارم حضرت یعقوب بود که در قرن هفتم قبل از میلاد در بابل زندگی میکرد. او به همراه عده ای از ساکنان قوم یهود به ایران آمد و در شهر شوش ساکن شد. دانیال نبی(ع) به دلیل داشتن هوش و استعداد فراوان مورد توجه بزرگان و پادشاهان بسیاری قرار گرفت. البته دقیقا مشخص نیست که این پیامبر در چند سالگی فوت کرده اما براساس شواهد بدست آمده احتمال دارد که او تا سومین سال زندگی کوروش زنده بوده و در ۸۳ سالگی فوت کرده است. هم چنین محل دفن او به طور دقیق مشخص نیست اما با توجه به بررسی های تاریخدانان، جسد مومیایی او در شرق ررودخانه شاوور در شوش به خاک سپرده شده است. البته برخی ادعا می کنند که محل دفن او در مصر، عراق، سمرقند و یا بابل می باشد.
بازسازی بنا پس از تخریب
در سال ۱۲۴۹ شمسی بنای آرامگاه دانیال نبی توسط سیل تخریب گردید. در آن زمان فردی روحانی به اسم جعفر شوشتری دستور دارد تا برای این پیامبر آرامگاهی جدید ساخته شود. بنای جدید جدید توسط حاج ملاحسین ساخته شده است. آرامگاه دانیال نبی از مکان های مذهبی ایران می باشد که گنبدی اورچین و دوپوسته با حدود ۲۰ متر ارتفاع و حدود ۵ متر قطر دارد. قدمت این گنبد به دوره سلجوقی برمی گردد و در آن از تقسیم نیروها به وسیله آهیانه استفاده شده تا عمر گنبد افزایش پیدا کند. هم چنین از فاصله دور پوسته خارجی گنبد که جنبه ای نمادین دارد، قابل مشاهده است. یکی از ویژگی های خاص این بنا گنبد مخروطی و پله پله ای می باشد که زیبایی خاصی به بنا بخشیده است. داخل بنا، فقط در قسمت ضریح دیوارها آینه کاری شده و بقیه قسمتها کاشی کاری شده اند.
مشخصات آرامگاه دانیال نبی
این سبک معماری فضای خاص و روحانی به وجود آورده است. این آرامگاه دارای دو حیاط می باشد که در وسط حیاط اصلی اش حوض و در اطراف آن اتاق هایی برای استراحت زائران وجود دارد. سمت غربی آرامگاه، کاشی کاریهای ایرانی اسلامی به چشم می خورد و در سمت شرقی آن دو مناره به ارتفاع حدود ۱۰ متر قرار دارد. جالب است بدانید که قدمت مناره ها ها به سال ۱۳۳۰ هجری قمری برمی گردد. آرامگاه دانیال نبی در ساحل شرقی رودخانه شاوور و روبروی تپه ارگ واقع شده است. برای بازدید از آن باید به خیابان امام خمینی شهر شوش بروید و از ورودی سمت شرقی استفاده کنید. پیشنهاد می کنیم در سفر خود به شوش حتما از آرامگاه این پیامبر بازدید نمایید.
- توضیحات
- بازدید: 3490
نظرات
- هیچ نظری یافت نشد.
نظر خود را اضافه نمایید
ارسال نظر به عنوان مهمان